Solceller til virksomheder

12. april 2023

Godt nyt – solcelleanlæg til virksomheder

Det er en spændende tid for virksomheder, der ønsker at investere i solceller, eller som allerede har etableret et solcelleanlæg på deres erhvervsejendom. Realkredit Danmark har annonceret et nyt tiltag, der betyder, at solceller nu vil blive taget i betragtning ved vurderingen af ​​erhvervsejendomme. Dette kan bane vejen for endnu flere solcelleanlæg i erhvervslivet og gøre grøn energi tilgængelig for en større gruppe af virksomheder. Læs mere her om de gode nyheder for solcelleanlæg til virksomheder.

Hvordan påvirker det virksomheder med solcelleanlæg?

Realkredit Danmark har taget skridtet mod en ny tilgang til vurdering af ejendomme med solceller, der nu tager hensyn til den ekstra værdi, de giver. Dette åbner op for en større finansiering af solceller til erhverv gennem realkreditlån og forventes at fremme investeringer i solcelleanlæg til virksomheder. Helt konkret betyder det, at den producerede el fra en virksomheds solcelleanlæg, kommer til at indgå som en indtægt, når ejendommen vurderes – og dermed stiger ejendommens vurdering ligeledes.

Kort sagt betyder det, at det rent økonomisk åbner op for flere muligheder når en virksomhed vil investere i solenergi.

Opsætning af solcelleanlæg til virksomheder
Solceller på virksomhedsbygning

Hvorfor er det især virksomheder med solcelleanlæg, det nye initiativ hjælper?

Mange større erhvervsbygninger er allerede meget velegnede til solcelleanlæg, både på grund af deres placeringer væk fra tæt bebyggelse samt deres størrelse som kan rumme et større anlæg. Solcelleanlæg er en fremadskuende og økonomisk smart investering for virksomheder, uanset størrelse. Flere og flere er allerede på bølgen og har fået øjnene op for de mange fordele, der følger med. Det nye initiativ er en stor håndsrækning til virksomheder, der gerne vil gå en grønnere vej og spare penge på elregningen. Med ProSolar bliver det ikke nemmere at investere i et solcelleanlæg til virksomheder. Vores mål er, at det skal være så let som muligt for vores kunder, og vi står derfor for alt fra teknisk planlægning til opsætning – så snart der er givet grønt lys.

Investering i solceller på et samfundsniveau

På et samfundsniveau er solceller også interessante, da de kan bidrage til at reducere samfundets samlede CO2-udledning. Jo flere virksomheder, der vælger at investere i solceller, desto større bliver den samlede positive effekt på miljøet. Solceller er en af de mest effektive måder at producere ren energi på, og det kan være med til at sikre en bæredygtig fremtid for vores samfund.

Det nye initiativ gavner derfor både virksomheden selv, og resten af samfundet som en helhed.

Hvorfor gavner det nye tiltag virksomheder netop nu?

Selvom solen, i længere tid har været en bedre kilde til energi end kul, gas og olie, så har de seneste år sat tingene på spidsen. Corona-pandemien og krigen i Ukraine har skudt energipriserne i vejret, og det har mange virksomheder mærket. Vi har fået øjnene op for, hvad international politik har af indflydelse på den daglige økonomi, og derfor kunne det nye grønne tiltag næsten ikke lande på et bedre tidspunkt. Det vil gøre, at flere erhverv har mulighed for at nyde godt, af de mange fordele der kommer med solcelleanlæg til virksomheder. De gode nyheder åbner op for:

En langsigtet økonomisk fordel

Solcelleanlæg er en af de mest fornuftige økonomiske investeringer, som virksomheder kan gøre i dag. De giver nemlig adgang til en uendelig kilde af ren og billig energi fra solen. Dette kan føre til en væsentlig reduktion i virksomhedernes elregning, da de ikke længere er afhængige af dyre, traditionelle energikilder.

Mindre afhængighed og mere fleksibilitet

Når en virksomhed producerer sin egen strøm via et solcelleanlæg, bliver de også mindre afhængige af uforudsete hændelser, såsom pandemier og verdenskrige.

Bidrag til klimamålene

Med grønnere energikilder, kan flere virksomheder også bidrage til at nå de Europæiske klimamål. De får derfor en større rolle i kampen mod global opvarmning.

Styrket CSR-profil

Flere solcelleanlæg til virksomheder, giver både værdi for den enkelte virksomhed men også for samfundet. Danmark kommer til at fremstå som en fremgangsland i den grønne omstilling, og virksomheder kan styrke deres brandimage med en grønnere profil.

Monokrystallinske solceller på virksomhedsbygning

Invester i et solcelleanlæg til din virksomhed med ProSolar

Hvorfor ikke hoppe med på den grønne bølge allerede nu? Hos ProSolar er vi naturligvis lykkelige over det nye klima initiativ, og vi står klar til at hjælpe dig i hele processen med solcelleanlæg til din virksomhed. Når det handler om investeringer i solceller, er det vigtigt at have en stærk samarbejdspartner. Kontakt os for at høre mere om netop jeres muligheder, samt hvordan vi tager hånd om det tekniske forarbejder samt selve monteringen og installationen af jeres nye solcelleanlæg.

Virksomheders investeringer i solceller bliver nu mere realistisk

Investering i solceller er blevet en stadig mere populær og fornuftig måde at generere ren energi på og samtidig reducere udgifterne til elregningen. Med det stigende fokus på bæredygtighed og grøn energi er solceller til private og til virksomheder blevet mere tilgængelige og prisvenlige end nogensinde før.

Selv små solcelleanlæg kan reducere energiomkostningerne markant, og større anlæg kan endda producere overskudsel til nettet. En investering i solceller er ikke kun en fordel for økonomien, men også for miljøet, da det bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Og med det nye tiltag, åbner det op for mulig investering i solceller.

Solceller på erhvervsbygning