Solceller på erhvervsbygning

19. maj 2023

FAQ – Solceller til erhverv

Har man som virksomhed et stort tag, og dermed plads til et solcelleanlæg, så er det en god investering i vedvarende energi. Også selvom man ikke kommer til at bruge al strømmen selv, da den overskydende strøm fra anlægget kan sælges tilbage til nettet. Har man et stort elforbrug, så er solceller naturligvis også god investering da man kan udnytte en større del af strømmen fra solcellerne.

Derfor er mange virksomheder interesseret i at skifte de traditionelle energikilder ud med et solcelleanlæg. Og det kan være en rigtig god ide, både af økonomiske og miljømæssige årsager. Solceller kan nemlig give besparelser på elregningen, og samtidig skabe en grønnere profil for virksomheden. Overvejer I at investere i solceller til erhverv? Vi giver svarene på de mest stillede spørgsmål her.

Investering: Kan solceller til erhverv betale sig?

Undrer I jer over, hvorvidt et solcelleanlæg til jeres virksomhed kan betale sig? I langt de fleste virksomheders tilfælde vil solceller være en god investering. Et solcelleanlægs tilbagebetalingstid afhænger af elprisernes niveau. Med det nuværende niveau (2024) er tilbagebetalingstiden utrolig kort (ca. 4-5 år) også selvom al strømmen ikke udnyttes til eget forbrug, men i stedet sælges tilbage.

Derfor er mange virksomheder interesseret i at skifte de traditionelle energikilder ud med et solcelleanlæg. Og det kan være en rigtig god ide, både af økonomiske og miljømæssige årsager. Solceller kan nemlig give besparelser på elregningen, og samtidig skabe en grønnere profil for virksomheden. Overvejer I at investere i solceller til erhverv? Vi giver svarene på de mest stillede spørgsmål her.

Solen skinner på solceller på erhvervsbygning
Sollceller til erhverv på bygning

Hvornår er solceller tjent hjem?

Vi anslår, at det typisk tager 4-5 år før et solcelleanlæg til erhverv har betalt sig hjem. Det er dog en gennemsnitlig tilbagebetalingstid, og den varierer fra industri eller virksomhed. Hvornår jeres solcelleanlæg er tjent hjem afhænger af den fremtidig elpris.

Hvad skal man være opmærksom på når man vil investere i et solcelleanlæg?

Der er selvfølgelig nogle ting man skal overveje, inden I investerer i et solcelleanlæg. Anlæggets placering, eventuelle kommunale regler og jeres naboer er nogle af de ting, I bør være opmærksom på inden I opsætter solceller til erhverv. Kontakt os for en dialog om netop jeres case.

Skal din virksomhed investerer i et større anlæg, er det vigtigste at finde en samarbejdspartner, der holder jer i hånden hele vejen igennem processen fra første samtale til nøglefærdigt anlæg. Det gør ProSolar – så kontakt os og lad os tage hånd om det tekniske forarbejde samt selve monteringen og installation.

Sorte solceller på erhvervsbygning

Solenergi: Hvad er solcellers effekt KwH pr. m2?

Nyd livet med gratis og grøn strøm fra solen, og en betydeligt billigere elregning.

Den årlige solindstråling i hele Danmark ligger på ca. 1000 kWh/m2/år for en vandret flade, men kan variere op til 10 % fra år til år. Af den indstråling optager solcellepanelet ca. 20% af indstrålingen.

Der er flere faktorer som påvirker hvor effektive dine solceller er, hvor både kvalitet, vejrforhold og opsætning har en indflydelse. Hvis man ser bort fra de førnævnte faktorer, så bliver der i gennemsnit produceret ca. 200 kWh/år pr. m2 solcellepanel.

I Danmark er der perioder hvor solindstrålingen er lavere end andre, hvor vinterhalvåret kommer mindre, sammenlignet med sommerhalvåret. Solindstrålingsniveauet i Danmark, har i en længere periode været stigende, dog kan der være minimale afvigelser op/ned alt afhængig af vejret det pågældende år.

Regler for solceller til erhverv

At opsætte solceller og som erhvervsdrivende er simpelt og altid en god forretning. Man skal have en byggetilladelse – og den hjælper ProSolar med at få i hus.

Vi har en statiker som laver en aftale direkte med jer som kunde og derefter søger statikeren al info og udformer deraf relevant materiale. Vi hjælper med søge byggetilladelse hos kommunen, og I som kunde skal derfor blot læne jer tilbage og afvente grønt lys.

Vi har i de 10+ år vi har monteret solcelleanlæg på små og store virksomheder i hele landet, aldrig oplevet at få afslag på byggetilladelsen.

Hvilke type solcelleanlæg til virksomheder er bedst?

Der findes forskellige typer af solceller, herunder monokrystallinske, polykrystallinske og tyndfilmssolceller. Monokrystallinske solceller er kendt for deres høje effektivitet, og er på sigt den bedste investering for din virksomhed. Du kan læse mere om monokrystallinske solceller her, og blive klogere på, hvorfor ProSolar udelukkende forhandler denne solcelletype.

Drone billede af erhvervsbygninger med solcelleanlæg

Hvordan får man mest ud at sit køb af solceller til erhverv?

For at optimere solcelleanlæggets drift og ydeevne bør man tage højde for flere faktorer. Vi er dine eksperter i hele processen, og sørger for at dit solcelleanlæg har bedst mulige forudsætninger for at generere energi. Du behøver derfor ikke bekymre dig om optimering af ydeevnen, den del står ProSolar naturligvis for. Men hvis du alligevel er interesseret i at vide mere om emnet er her et par vigtige punkter. Du kan også læse uddybende forklaringer om solcelle effektivitet her.

Placering af solcelleanlægget

Solcellepaneler skal placeres, hvor de kan modtage mest muligt sollys.

Vedligeholdelse af panelerne forlænger levetid

Hvis man vil have optimal ydeevne for sit solcelleanlæg til erhverv, er regelmæssig vedligeholdelse en rigtig god ide.

Korrekt montering og etablering af solcelleanlæg

Din virksomheds solcelleanlæg skal selvfølgelig være monteret korrekt, både teknisk og i forhold til solvinklen.

Det rigtige solcelleanlæg til erhverv og jeres behov

Kvaliteten på produktet, de rigtige komponenter og korrekte dimensioner er nogle af de elementer, som er afgørende for solcellernes effektivitet.

Køb af solceller til erhvervsbygning

Hvad er fremtiden for solcelleanlæg til erhverv?

Solceller til erhverv er i konstant udvikling og forventes at spille en stadig større rolle i den globale energiproduktion i de kommende år. De seneste år har vi set en stor positiv udvikling i, hvor meget energi solceller producerer, den plads de skal bruge samt den økonomiske gevinst. Det betyder, at det er blevet (og forsat bliver) billigere, bedre og lettere for virksomheder at investere i et solcelleanlæg til erhverv.

Lad ProSolar hjælpe med dit køb og installation af solcelleanlæg

Når du køber solceller til erhverv, er vi specialiseret i at hjælpe dig i hus med den rigtige løsning. ProSolar tilbyder en omfattende rådgivning og planlægningsproces, der tager højde for virksomhedens unikke behov og ønsker. Vores team af eksperter står for alt fra planlægning og installation til vedligeholdelse og overvågning af solcelleanlægget.

Alt i alt kan Prosolar hjælpe virksomheder med at opnå en pålidelig, bæredygtig og omkostningseffektiv energiforsyning ved hjælp af solcelleteknologi. Vores ekspertise og erfaring gør os til en pålidelig partner for enhver virksomhed, der ønsker at investere i solcelleløsninger til erhverv. Kontakt os og få et gratis tilbud på solceller her.

Kunde og leverandør planlægger køb af solceller
Køb af solceller til erhvervsbygning

Der er mange gode grunde til at købe solceller til din virksomhed

Som virksomhed bør man overveje at købe solceller til erhverv af flere grunde. Solcelleanlæg kan hjælpe virksomheder med at spare penge på elregningen, øge deres bæredygtighed og reducere deres klimaaftryk. Derudover kan solceller øge virksomhedens uafhængighed af offentlige elnet og have potentiale for at generere indtægter. Investering i solcelleanlæg kan også styrke virksomhedens image og signalere et engagement i bæredygtighed. Der er derfor rigelig grund til at kontakte os i dag, for at høre mere om jeres muligheder ved køb af solceller.

Hvad koster et solcelleanlæg?

Når man skal installere et solcelleanlæg er der flere ting der spiller ind ift. prisen på solceller. F.eks. hvor mange KwH anlægget skal være, hvilken tagtype eller om det skal være solceller med batteri så du kan lagre strøm til når solen ikke skinner. Etableringen af solcelleanlæg kræver at man laver flere beregninger og for ProSolar er det vigtigt at investeringen i  grønne omstilling er rentabel.

Kunde og leverandør planlægger køb af solceller