Solceller monteret på sommerhus

1. juni 2023

FAQ – Solceller til sommerhus

Sommerhuset er et sted, hvor man gerne vil kunne slappe af og nyde sin fritid. Men desværre kan det også være dyrt at opvarme og bruge el i sommerhuset. Derfor kan solceller være en god investering for at skabe mere økonomi og bæredygtighed i sommerhuset. I denne guide vil vi give en introduktion til, hvordan du kan investere i solceller til dit sommerhus, samt hvorfor det er en god idé. Bare rolig, når du investere i solceller til sommerhus står ProSolar klar til at hjælpe!

Hvorfor skal du vælge solceller til dit sommerhus?

Solceller kan være en god investering for sommerhuset, fordi de gør dig uafhængig af traditionelle elnet og kan være med til at reducere dine udgifter til el. Samtidig er solenergi en miljøvenlig løsning, der er med til at reducere dit CO2-udslip og dermed også gavner miljøet.

All black solceller på sommerhus
Sommerhustag med solceller

Hvordan fungerer solceller?

Solceller omdanner solenergi til elektrisk energi, og derfor er det vigtigt, at solcellerne placeres på et sted, hvor de kan få optimal solstråling. Solceller består af solceller eller fotovoltaiske celler, der er lavet af silicium. Når solen rammer cellerne, dannes der en elektrisk spænding, som kan lagres i et batteri eller overføres til et elnet.

Læs mere om solcelle effektivitet her

Hvad er fordelene ved solceller med batteri til sommerhus?

Solceller med batteri giver dig mulighed for at lagre solenergien og bruge den, når solen ikke skinner, f.eks. om natten eller på dage med overskyet vejr. Det betyder, at du kan bruge solenergien mere effektivt og dermed reducere dine udgifter til el. Samtidig er det en mere bæredygtig løsning, da du bruger solenergi, i stedet for traditionel energi fra elnettet. Med solceller med batteri til sommerhuset får du:

Mulighed for at lagre solenergien

Solceller med batteri giver mulighed for at lagre solenergien, så den kan bruges, når solen ikke skinner.

Bedre udnyttelse af solenergien

Ved at kunne lagre solenergien og bruge den senere, kan man udnytte solenergien mere effektivt.

Reducerer udgifterne til el

Solceller med batteri kan reducere ens udgifter til el, da man kan bruge den solenergi, man selv har produceret.

Mere bæredygtig løsning

Brugen af solenergi i stedet for traditionel energi fra elnettet er en mere bæredygtig løsning.

Miljøvenligt alternativ

Solceller med batteri er et miljøvenligt alternativ til traditionel energiproduktion, da det bruger solenergi, som er en vedvarende og ren energikilde.

Uafhængighed af elnettet

Solceller med batteri giver en større uafhængighed af elnettet, da man selv kan producere og lagre sin egen energi.

Hvordan vælger du det rette solcelleanlæg til dit sommerhus?

Lad ProSolar stå for det

Hvordan vælger du det rette solcelleanlæg til dit sommerhus? Som professionel leverandør af solcelleanlæg, kan du trygt læne dig tilbage og lade os stå for alt fra planlægning til montering af solcellerne. Hvis du alligevel er interesseret i at vide, hvordan du får mest ud af dit solcelleanlæg til sommerhuset kommer her nogle overvejelser der bør gøres

Sommerhus med sorte solceller
Drone billede af sommerhus med solceller

Vælg den rette størrelse

Det er vigtigt at vælge en passende størrelse på solcelleanlægget til sommerhuset. Det skal være stort nok til at dække behovet for strøm i sommerhuset, men samtidig ikke for stort, da det kan være spild af penge og ressourcer. Det er en god idé at få rådgivning fra en professionel for at vælge den rette størrelse.

Placering af solcelleanlægget

Solcelleanlægget skal placeres, så det får mest muligt sollys. Det bedste er at placere det på en sydvendt facade eller tag, hvor det kan få sollys det meste af dagen. Hvis det ikke er muligt, kan man også placere anlægget på en øst- eller vestvendt facade eller tag, men så skal man være opmærksom på, at solcellerne vil modtage mindre sollys.

Sommerhus med solceller og spabad
All black solceller

Rengøring af solcellerne

Solcellerne skal holdes rene for at opnå den bedste effektivitet. Hvis de er dækket af snavs eller støv, vil de ikke kunne modtage sollyset optimalt. Det er en god idé at rengøre solcellerne med jævne mellemrum, f.eks. en gang om året – vi vejleder selvfølgelig i dette når du køber solceller til sommerhus.

Overvågning af solcelleanlægget

Det kan være en god idé at installere en overvågningssensor på solcelleanlægget, så man kan følge med i, hvordan anlægget yder. På den måde kan man hurtigt opdage eventuelle problemer og få dem løst i tide.

Blå himmel med hvide skyer
Planlægning af opsætning af solcellepaneler

Tilslutning af batteri til solceller på sommerhus

Hvis man ønsker at kunne gemme den producerede strøm fra solcellerne til senere brug, kan man tilslutte et batteri til solcelleanlægget. Det giver større selvstændighed, da man kan bruge strømmen fra solcellerne om aftenen eller om natten.

Som kunde hos ProSolar, får du en alt-i-en solcelleløsning. Det vil sige, at batteri samt inverter indgår i pakken. Og så står vi selvfølgelig for alt fra planlægning og montering  så du får mest effekt ud af dine solceller til sommerhuset.

Læs mere om solceller til private her.