Guide til dit solcelleanlæg

Få mest ud af dit nye anlæg

Her er en grundig introduktion til dit Huawei-anlæg, designet til at sikre, at du får optimalt udbytte af det. Nu hvor dit solcelleanlæg er blevet fuldt monteret og installeret, er du klar til at begynde at omdanne solenergi til strøm. Denne overgang vil være mærkbar på flere fronter, herunder din CO2-udledning, besparelser på elregningen og den indtægt, du kan generere ved at sælge strøm til elnettet.

Dit Huawei-anlæg er ekstremt funktionelt, uanset om det er med eller uden batteribank. Vi opfordrer dig derfor til at læse denne guide grundigt igennem, så du kan få mest muligt ud af alle funktionerne og de fordele, dit solcelleanlæg har at tilbyde. Vi håber, at du vil få glæde af dit nye anlæg og takker dig endnu en gang for at vælge ProSolar ApS til din grønne omstilling.

Generelt om ProSolar Service

Hvis du oplever problemer med dit anlæg, kan du også finde guides til fejlfinding og problemløsning her. Skulle du stadig have problemer med dit anlæg eller have andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores support via vores hjemmeside eller vores kundeservice.

Guide til Huawei anlægget

Vi præsenterer her en guide, der giver dig en indføring i, hvordan dit nye anlæg fungerer, og hvordan du kan optimere indstillingerne efter dine behov.

Hvordan får jeg adgang til overvågning/indstilling af mit anlæg?

Overvågning og indstilling af Huawei-anlæg foregår gennem FusionSolar, som kan findes på din mobiltelefonens app-butik eller via følgende link i din browser: eu5.fusionsolar.huawei.com. Her skal du logge ind med de oplysninger, der er blevet tildelt af elektrikeren efter installationen.

Opladning af batteri om natten

Hvis dit Huawei-anlæg er tilsluttet et batteri, kan du med fordel oplade batteriet på bestemte tidspunkter af dagen, f.eks. når elpriserne er lavest. Denne funktion kaldes “Time of Use”, og vejledningen til den finder du på følgende link: [Link til guide på ProSolars supportsider].

Forkerte tal på forsiden af FusionSolar

Det sker lejlighedsvis, at FusionSolar-appen viser data, der ikke helt svarer til virkeligheden. Dette skyldes ofte, at dataene på forsiden er øjebliksbilleder og derfor påvirkes let af svag eller dårlig forbindelse til serveren. Vi anbefaler derfor, at du baserer dig på historiske data for anlægget, hvis du ønsker mere præcis information.

Ladestandere

Hvis du har en ladestander tilkoblet, betragter Huawei-systemet den som en del af husstandsforbruget. Det betyder, at den effekt, du bruger til at oplade din bil, vil blive inkluderet i husstandsforbruget og derfor kan dækkes af inverteren og batteriet, som vist i det tidligere eksempel.

Funktionsmåde af Huawei-anlægget

Som standard prioriterer Huawei-anlægget at forsyne husstanden med den producerede solenergi. Hvis produktionen overstiger husstandsforbruget, bliver overskudsstrømmen lagret i batteriet, såfremt der er tilgængelig kapacitet. Hvis batteriet ikke har tilstrækkelig kapacitet til at rumme overskudsproduktionen, sendes den overskydende strøm til elnettet, hvor du muligvis kan få betaling for den.

Eksempler:
Nedenfor præsenteres eksempler på, hvordan Huawei-inverteren fungerer under tre forskellige scenarier. Disse eksempler er baseret på den følgende opsætning, som illustrerer en installation med en SUN2000-6KTL-M1 inverter og et LUNA 5 kWh batteri. Senere i guiden vil du finde en vejledning til at identificere din specifikke opsætning og de tilhørende værdier.

Mindre produktion end forbrug med en batteriladning på mere end 0%

Produktion: 1,5 kW
Forbrug: 5 kW
Batteri: <100%

I dette scenarie vil anlægget bidrage med 1,5 kW til produktionen, og batteriet vil supplere med yderligere 2,5 kW. Da batteriets maksimale afladningskapacitet er 2,5 kW, vil de resterende 1 kW af husstandens forbrug blive dækket af elnettet.

Ved overskudsproduktion og et ikke-fyldt batteri (batteriladning på mindre end 100%)

Produktion: 5 kW
Forbrug: 1 kW
Batteri: <100%

I dette tilfælde vil anlægget primært dække et forbrug på 1 kW. Med 4 kW tilovers kan batteriet trække 2,5 kW energi, som dermed bliver lagret i batteriet. De resterende 1,5 kW bliver solgt som overskudsproduktion til elnettet.

Ved overskudsproduktion og et fyldt batteri (batteriladning på 100%)

Produktion: 5 kW
Forbrug: 1 kW
Batteri: 100%

Igen dækker batteriet et forbrug på 1 kW, men på grund af pladsmangel kan overskudsproduktionen ikke lagres der. Derudover er inverteren begrænset til en effekt på 5 kW, hvoraf 1 kW anvendes til at dække forbruget. Dette betyder, at de resterende 4 kW af den maksimale effekt vil blive sendt til elnettet som overskudsproduktion til salg.

Hvor meget elektricitet kan mit anlæg generere?

Den maksimale mængde elektricitet, som solpanelerne teoretisk kan generere, måles i watt-peak (Wp). Denne værdi er specificeret i dit tilbud og beregnes ved antallet af paneler multipliceret med deres individuelle watt-peak. For eksempel, hvis du har 16 paneler med en watt-peak på 410 hver, svarer det til 6560 Wp (6,56 kWp).

Teoretisk set kan dit anlæg opnå denne maksimale produktion, men det kræver flere faktorer, der hver især påvirker det. Skygge fra skyer, træer, solens vinkel, luftfugtighed, panelernes temperatur og atmosfærens temperatur kan alle påvirke, om den maksimale produktion kan opnås.

Der er mange variabler at tage hensyn til, så det bør betragtes som usædvanligt, hvis anlægget når den absolutte maksimale produktion.

Hvor meget kan dit anlæg producere?

Den kapacitet, som din Huawei-inverter kan producere og levere, afhænger af den specifikke model, der er installeret, samt anlæggets samlede konfiguration. Nedenstående skema viser den maksimale afladningseffekt (output) for de forskellige invertermodeller. Med andre ord angiver det, hvor meget din inverter kan dække af dit forbrug, lagre på dit batteri eller sende til elnettet på et givet tidspunkt. Modelnummeret for din inverter findes i det tilsendte tilbudsmateriale.

Inverter Maks. effekt (X) Antal faser Hybrid
SUN2000-2KTL-L1 2 kW 2 kW 1 faset Ja
SUN2000-3KTL-L1 3 kW 3 kW 1 faset Ja
SUN2000-3KTL-M1 3 kW 3 kW 3 faset Ja
SUN2000-4KTL-M1 4 kW 4 kW 3 faset Ja
SUN2000-6KTL-M1 6 kW 6 kW 3 faset Ja
SUN2000-8KTL-M1 8 kW 8 kW 3 faset Ja
SUN2000-10KTL-M1 10 kW 3 faset Ja
SUN2000-12KTL-M1 12 kW 3 faset Nej

At inverteren er “hybrid” indebærer, at den kan være tilsluttet et batteri. Nedenfor kan du finde den maksimale kapacitet for netop dit batteri til opladning fra inverteren eller afladning til forbrug.

Batteri bank Antal batterimoduler Batteri Modul System (BMS) Krævet Maks. effekt (Y)
LUNA 5 kWh 1 stk 1 stk 2,5 kW
LUNA 10 kWh 2 stk 1 stk 5 kW
LUNA 15 kWh 3 stk 1 stk 5 kW
LUNA 20 kWh 4 stk 2 stk 10 kW
LUNA 30 kWh 6 stk 2 stk 10 kW
LUNA 45 kWh 9 stk 3 stk 10 kW

Herunder præsenteres en standardopsætning af et Huawei-anlæg med én inverter og tilhørende batteri. I denne opsætning repræsenterer X den maksimale effekt, som inverteren kan levere, Y er den maksimale opladnings- eller afladningseffekt for batteriet, og Z er den samlede effekt produceret af de monterede solpaneler.

Brug for hjælp

Brug for hjælp til din installation er du altid velkommen til at kontakte os.

Ring til os

Skriv til os